Rody Vonk versterkt het team facilitators van Rent a War Room®

Rent a War Room® werkt met een groeiend team van meesterfacilitators. Mensen met uitgebreide ervaring in het losmaken van creativiteit in groepen, met een rugzak vol tools en technieken voor innovatie, en gedrevenheid om vernieuwing in organisaties van de grond te krijgen. We stellen meesterfacilitator Rody Vonk aan je voor.

rody_vonk_rent_a_war_room_social.jpg

Wie ben je?

Rody Vonk, Trainer, spreker en facilitator op het gebied van innovatie, creativiteit en design thinking. Ooit begonnen als creatief vormgever in de reclame-industrie ontwikkelde ik me tot strateeg en conceptontwikkelaar bij diverse bureaus. Creativiteit – de basis voor innovatie – is altijd een groot onderdeel geweest van mijn dagelijks werk.

Hoe lang ben je al werkzaam als facilitator?

Sinds 2013 help ik als facilitator professionals en teams in trainingen en workshops bij het ontwikkelen van de juiste mindset en vaardigheden om (effectief) aan de slag te gaan met innovatie. Hierbij maak ik gebruik van diverse tools en technieken uit design thinking en creatief denken. Deelnemers ontwikkelen de top-3 vaardigheden die door het World Economic Forum als de belangrijkste worden gezien voor de nabije toekomst om als werknemer succesvol te zijn: complex problem solving, critical thinking en creativiteit.

Waarom vind jij creativiteit en innovatie zo’n leuk vakgebied?

Innovatie en creativiteit worden steeds belangrijkere vaardigheden in de huidige, snel veranderende wereld.

Voor wat voor soort klanten heb jij dit werk gedaan?

Ik werkte eerder voor onder meer Rabobank, Elsevier, Grant Thornton, Abu Dhabi Commercial Bank, Ministry of Education Saudi Arabië, Gemeente Leiden en Cordaid.

Wat is je specialiteit?

Teams en bedrijven helpen aan de juiste mindset, tools en een helder proces om daadwerkelijk te starten met innovatie.

Wat is voor jou de magie van facilitatie?

Door interactie tussen deelnemers en tussen de deelnemers en mij als facilitator van elkaar leren en samen tot het gewenste resultaat komen.

Wat is wat jou betreft de meerwaarde van met Rent a War Room® werken?

Behalve het hebben van de juiste mindset en tools voor innovatie en creativiteit is het kunnen opereren in een omgeving die vernieuwing stimuleert minstens zo belangrijk. Een uitdagende fysieke ruimte die het proces ondersteunt is daarin een belangrijk element.

Wat voor uitdagingen zou je nu graag willen?

Incompany meerdaagse innovatieprocessen begeleiden in de vorm van een design- of innovatiesprint.

Wil jij gaan innoveren in jouw organisatie? Werken met de mindset, tools en processen die leiden tot resultaat? Bel of mail ons en we maken er werk van, bijvoorbeeld samen met Rody!