Waarom in een War Room

Nu de toenemende onzekerheid om meer en regelmatiger afstemming vraagt, worden creatieve en strategische processen steeds belangrijker binnen organisaties. Met een War Room zet je deze processen niet alleen demonstratief en effectief neer, je maakt ze ook optimaal inzichtelijk en overtuigend. Een War Room laat onomstotelijk zien: de tijd voor verandering is hier en nu! 

Je komt er niet meer met wat post-its en een flipover... Wat je nodig hebt is een inspirerende en activerende ruimte, een facilitator met strategische inzicht en een proces dat haarfijn is afgestemd op zowel de groep als de uitdaging. Alleen zo creëer je het enthousiasme en vertrouwen dat nodig is voor werkelijke verandering. 

 

“Wij hebben een dijk van een strategische sessie ervaren onder leiding van Rent a War Room®. Naast de prachtig vormgegeven ondersteunende materialen wisten de gedreven facilitators precies de juiste interventie toe te passen op het juiste moment. Hierdoor kwamen we uit onze fixed mindset! Nu bruist het weer in onze onderneming.”

HARRIËT KOLLEN EN SUZAN BALDINGER,
HET PAKHUIS VOOR ONDERWIJSINNOVATIE

 

Betere samenwerking

Een War Room is niet alleen gaaf, mensen ervaren ook dat er zich een kwalitatief hoogwaardig proces in afspeelt. Een proces waar ze zich aan over durven te geven zodat ze tot creatieve bloei komen. De fysieke, gedeelde werkelijkheid in een War Room zorgt er bovendien voor dat iedereen letterlijk hetzelfde voor ogen heeft. Deze zichtbaarheid en tastbaarheid bevorderen het wederzijds begrip en de samenwerking binnen je team. Het overzicht leidt tot inzicht en inspiratie en daarmee tot draagvlak.

Beter resultaat

Wezenlijk anders werken leidt tot wezenlijk andere inzichten. De informatie, kennis en visie die je in een War Room opdiept, is dermate rijk, dat doorbraken bijna als vanzelf plaatsvinden. Aan het einde van de rit heb je niet alleen inzicht en draagvlak, je hebt ook een helder stappenplan en een lang doorwerkende groepsenergie. Dit alles zorgt ervoor dat het niet blijft bij plannen maken alleen, maar dat je organisatie daadwerkelijk een andere koers inslaat.